Польща, Віза

28.12.2015

Відпочинок в Польщі

Шановні агенти!

У зв’язку з тим, що посилилися правила приймання та обробки документів, які подаються на візи країн Шенгенської угоди, просимо Вас перевіряти достовірність документів туристів, попереджати їх про те, чи необхідно надавати виключно правдиву інформацію і діючі довідки!

Також, настійно рекомендуємо інформувати туристів про те, що Консульства/Посольства в праві вимагати у туриста додаткові документи, а також запросити на співбесіду в консульський відділ.

УВАГА! З 04.06.2015 НЕПОВНІ ПАКЕТИ ДОКУМЕНТІВ (ВКЛЮЧАЮЧИ ВСІ КСЕРОКОПІЇ ПАСПОРТІВ ТА ІНШИХ ДОКУМЕНТІВ) В РОБОТУ НЕ ПРИЙМАЮТЬСЯ

Перелік документів для Польського консульства

ВІЗОВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ УКРАЇНИ

Лист від туриста Просимо заповнити документ кожного туриста. На кожну особу окремий аркуш.

Інформуємо Вас, що згідно з вимогою Консульства Республіки Польща в місті Києві 19.01.2015 при подачі документів необхідно надати нотаріально завірений дозвіл від батьків на виїзд дитини закордон ( надається навіть у випадку спільної подорожі ). що містить наступну інформацію: країни виїзду (Польща та інші країни Шенгенської угоди), чітко зазначений термін дії нотаріально завіреного дозволу на виїзд закордон (число/місяць/рік).

Всі документи (наявність двох паспортів, номери телефонів, прописка та адресу проживання і т. д.), що надаються безпосередньо туристами або агентствами, повинні містити правдиву інформацію.

У випадках невідповідності в документах, мі, як туроператор ТОВ «Тревел Профешнл Груп», не несемо відповідальності за відмову у візах.

Польська віза коштує 60 євро з дорослого людини, 25 євро з дитини та 25 євро з пенсіонера.

Основні документи, потрібні для отримання короткострокової візи:

Візова анкета з вклеєною фотографією, заповнена латинськими літерами (польською, англійською або українською мовою у транслітерації) та підписана особисто заявником. Візова анкета для неповнолітньої дитини подається і підписується одним із батьків або офіційних опікунів. Окрему анкету слід подавати також і у випадку дітей, вписаних до паспорту одного з батьків або офіційних опікунів, де буде вклеєна окрема віза.Сторінка для підпису. Підписана сторінка анкети особисто туристом на 3 стор. (У пункті 37) і графа в самому низу сторінок Заповнюється туристом.

Дві (1 – у випадку подачі до ППВА у Києві) кольорові фотографії. Щоб ознайомитися з вимогами до фотографій, будь ласка, натисніть тут

Підписаний заявником закордонний паспорт, що відповідає наступним вимогам:

дійсний принаймні 3 місяці після дати останнього запланованого виїзду з території країн ЄС;

містить принаймні дві вільні сторінки (для віз) і виданий не раніше, ніж 10 років тому. У випадку подачі документів на візу для неповнолітньої дитини, вписаної в паспорт одного з батьків/офіційних опікунів, паспорт повинен містити 2 додаткові вільні сторінки для її/його візи;

у випадку наявності інших закордонних паспортів, їх потрібно долучити до візової анкети (оригінали та копії). Якщо попередні паспорти були здані або анульовані, необхідно надати внутрішній паспорт з відповідною відміткою або довідку з ОВІРу про його вилучення.

продовжені паспорти до розгляду не приймаються.

необхідно також надати копію першої сторінки паспорту, копії всіх Шенгенських віз за останні три роки, копію останньої національної візи, а також копії усіх штампів про в»їзди/виїзди здійснені за цим візам.

Внутрішній паспорт – копія всіх сторінок з відмітками. Згідно з ст. 16 і ст. 18 постанови Вищої Ради України про паспорти (Про затвердження положень про паспорт громадянина України та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон: http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/2503-12 ) протягом 1 місяця від дати зміни прізвища, паспорт повинен бути зміненим.

Додатково для неповнолітніх осіб (до 18 років) потрібно надати:

— копію свідоцтва про народження;

— якщо у батьків/офіційних опікунів є діючі Шенген візи, до справи також необхідно долучити копії цих віз разом з першою сторінкою закордонного паспорта батьків/офіційних опікунів;

— нотаріально завірений дозвіл від батьків/офіційних опікунів на виїзд дитини закордон (надається навіть у випадку спільної подорожі), що містить наступну інформацію: країни виїзду (Польща та інші країни Шенгенської угоди), чітко зазначений термін дії нотаріально завіреного дозволу на виїзд закордон (число/місяць/рік). У випадку, якщо дитина їде у супроводі третьої особи, нотаріально завірений дозвіл повинен містити дані цієї особи. Також додатково необхідно надати її/його діючу візу та копію першої сторінки закордонного паспорта;

— якщо для відкриття візи для неповнолітньої особи подається закордонний паспорт одного з батьків/офіційних опікунів до якого вона вписана, дозвіл від нього/неї подавати не потрібно. Будь ласка, зауважте, що в такому випадку документи може подавати виключно тієї з батьків, до закордонного паспорту якого вона вписана;

— якщо є тільки один опікун, необхідно надати рішення суду про одноосібне опікунство, свідоцтво про смерть або інший підтверджуючий документ.

Документи, що підтверджують вид діяльності, наявність фінансових коштів/зв’язків з Україною:

1. Для найманих працівників: довідка з місця роботи, що містить наступну інформацію: дані про заявника, дату прийняття на роботу, посаду, заробітну плату за останні шість місяців, а також: ім’я, прізвище та посаду особи, яка її видала і контактні дані організації (повна адреси та стаціонарний номер телефону компанії).

*Для заявників, які працюють у ФОПа без печатки необхідно додатково надати оригінал реєстраційних документів ФОП разом із витягом з банку, де буде відображено, що нарахування зарплати відбувається саме цим підприємцем (стосується Львівського консульського округу)

2. Для приватних підприємців: оригінал та копія витягу з держ.реєстру або ліцензії, свідоцтва про державну реєстрацію. Остання податкова декларація, яка видана не пізніше ніж три місяці тому та завірена печаткою податкової служби.

3. Для осіб, які не працюють: довідка з банку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці. Або дорожні чеки, необхідно надати оригінал та копію з обох сторін і квитанцію про їх купівлю. Обов’язково пісьмова декларація, підписана заявником, яка відображає фінансову ситуацію особи, яка подорожує. ДЕКЛАРАЦІЯ НА ФІНАНСУВАННЯ

*У випадку подачі до ППВА Києва безробітнім заявникам необхідно надати: довідку з банку про наявність коштів на рахунку із переліком транзакцій за останні три місяці та підписану декларацію. ДЕКЛАРАЦІЯ НА ФІНАНСУВАННЯ

4. Для пенсіонерів: оригінал та копія пенсійного посвідчення і виписка з Пенсійного Фонду про нарахування пенсії за останні шість місяців.

5. Для учнів та студентів: довідка з навчального закладу, в якій зазначено період, коли учень/студент вільний від зайняти. Або інформація про те, що навчальний заклад не заперечує щодо відсутності учня/студента на період його подорожі.

6. У деяких випадках: документ, який підтверджує право власності (на землю, будинок, автомобіль або в окремих випадках інше майно) або остання податкова декларація (у випадку осіб, які подорожують вперше).

Документ, що підтверджує наявність фінансових засобів для покриття витрат пов’язаних з подорожжю до країн Шенген зони:

1. Спонсорування* – оригінал листа-спонсорування + виписка про рух коштів за останні три місяці спонсора, з вказаним залишком. Спонсором може виступати родич першої лінії.

2. Для підтвердження наявності власних фінансових коштів необхідно надати один з наведених нижче документів:

а) довідка з банку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці;

б) дорожні чеки, необхідно надати оригінал та копію з обох сторін і квитанцію про їх купівлю.

Бронювання білетів або підтвердження користування іншими транспортними засобами (ці документи треба надати, якщо вони не враховані в підтвердженні бронювання організованої поїздкі).

*Зверніть, будь ласка, увагу, що термін дії довідки – 1 місяць від дати її видачі.

Шановні агентства . ВЕЛИКЕ ПРОХАННЯ УВАЖНО ПІДГОТОВЛЮВАТИ ДОКУМЕНТИ ТУРИСТІВ І ПРИСИЛАТИ ЇХ ОДНИМ ПАКЕТОМ. Пакет документів без одного з вищевказаних пунктів у візовий центр не подається .

Для поїздок до Польщі громадянам Росії подаються документи в тому випадку, якщо є прописка в Україні!

В Україні існує 5 консульських округів, до яких відносяться наступні області:

Київський консульський округ: Київська, Чернігівська, Черкаська, Кіровоградська та Вінницька області.

Луцький консульський округ: Волинська, Рівненська та Житомирська області.

Одеський консульський округ: Одеська, Херсонська, Миколаївська області та Автономна Республіка Крим.

Харківський консульський округ: Харківська, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Полтавська, Сумська та Запорізька області.

По Одесі і Львову, а також Харкову вартість візи: 35 євро дорослий + візовий збір 25 євро, 25 євро — діти, пенсіонери, студенти до 21 року.

Для Одеського візового центру з Польщі потрібна копія всіх сторінок громадянського паспорта (1 — 16)

ВІЗОВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ РЕСПУБЛІКИ КАЗАХСТАН

З 15 вересня 2011 року Генеральне Консульство Республіки Польща в Алмати буде приймати документи на візи типу «С» (Шенген) і візи типу «D» (національна) тільки після електронної реєстрації візових анкет по інтернету. Зареєструватись та заповнити візову анкету через інтернет можна на сайті https://secure.e-konsulat.gov.pl/, а також на сайті Консульства http://www.almaty.polemb.net/ в рубриці e-Konsulat, в якій можна знайти всю детальну інформацію з електронного заповнення і реєстрації візових анкет по інтернету.

Алматинська, Жамбылская, Южко-Казахстанська, Мангыстауская, Східно-Казахстанська, Кызылординская, Атырауская, Актюбінська, Західно-Казахстанська, а також Киргизьку Республіку принемаются в Алмати.

Всі документи подаються особисто заявником (діти до 12 років без присутності).

Документи, необхідні для отримання візи:

— Паспорт + копія

— Довідка з місця роботи (російською мовою) із зазначенням вихідного номеру ,дати, посади, заробітної плати,стажу роботи,відпустки (для службових віз наказ про відрядження).Для приватного підприємця необхідно надати свідоцтво індивідуального підприємства та довідку з податкового комітету

— Страховка в євро + копія

— Посольство залишає за собою право в окремих випадках вимагати додаткові документи.

Примітка:

Візова анкета: подається особисто або через туристичну фірму, не раніше ніж за 3 місяці і не пізніше ніж за 15 календарних днів до запланованої поїздки.

Телефон: +48 (22) 629-34-46. 622-47-97, Гаряча лінія Посольства України в Республіці Польща. Прохання телефонувати виключно у разі загрози життю чи загибелі громадян України: + 48 698 608 837.

Факс: +48 (22) 629-81-03.

Короткий опис статті: гостьова віза в польщу туроператор, тур по європі, тур вихідного дня, відпочинок за кордоном, tpg, тпг

Требуется виза. Заходите!

Також ви можете прочитати