Робоча віза або як іммігрувати в Німеччину, Кращий спосіб вивчити

27.12.2015

Робоча віза або як іммігрувати в Німеччину

Як показує практика, виїхати на ПМЖ в іншу країну досить складно. Але якщо це дійсно необхідно, можна виїхати за кордон за іншою візі, деякий час пожити в країні і лише після цього можна буде думати про вид на проживання. Існує кілька способів, за допомогою яких можна іммігрувати в Німеччину. Найпоширенішим з них є поїздка в Німеччину по робочій візі.

Але варто відразу ж враховувати, що цей спосіб досить складний, адже знайти хорошу роботу в Німеччині для іноземних громадян досить важко. Крім цього, компанія, яка запрошує фахівця з-за кордону та працевлаштовує його, повинна надати ряд документів, які підтвердять, що на території Німеччини або серед жителів країн Євросоюзу не знайшлося гідних кваліфікованих фахівців на пропоновану посаду. Іноземні громадяни можуть подати прохання про найм на роботу та протягом 6 місяців буде дана відповідь. Такі правила в Німеччині були прийняті ще в 1973 році, коли сталася нафтова криза, і уряд вельми продуктивно боролося зі зростанням безробіття в країні.

У зв’язку з такими жорсткими вимогами, влаштуватися на роботу в Німеччині або в країнах Євросоюзу людині із звичайною професією, наприклад, будівельнику або вантажнику, практично неможливо. Тим не менш, нестача висококваліфікованих спеціалістів є завжди у багатьох країнах і ФРН не стала винятком. Для отримання роботи в Німеччині необхідно не тільки мати вищу освіту, досвід роботи, але й рекомендаційні листи, а також вагоме резюме. У Німеччині не вистачає в основному вчених і фахівців з технічною освітою – програмістів, механіків і інженерів. Це обумовлено тим, що корінні жителі ФРН отримують вищу освіту за іншими напрямами, наприклад, менеджмент і займають посади керівників.

Набагато простіше виїхати в Німеччину дослідникам і вченим, які займаються просуванням наукової діяльності. Таких фахівців у ФРН мало, їх цінують, тому умови отримання робочої візи будуть простіше і терміни значно коротше. Так, попитом користуються фізики і хіміки, а також фахівці та викладачі з науковим ступенем. Також, якщо річна заробітна плата фахівця з-за кордону буде перевищувати 85000 євро, робочу візу можна буде отримати в рекордно короткі терміни.

Щоб отримати робочу візу, потрібно надати договір про найом з роботодавцем з Німеччини. Тобто для початку потрібно знайти вакансію, пройти співбесіду і після цього підписати контракт. Пошуком роботи багато займаються самостійно через спеціалізовані сайти в Інтернеті, інші користуються послугами фірм, які шукають підходящу роботу для здобувача за кордоном. Варто також відзначити, що складання резюме, а також спілкування з потенційним роботодавцем необхідно ретельно продумати й підготувати заздалегідь, щоб шанси на отримання роботи були максимальними.

Після підписання договору, а також вирішення прийняти на роботу іноземного працівника, можна звертатися в посольство для отримання робочої візи. Іноді робочу візу не дають, а оформляють туристичну, яка дає можливість перебування в країні терміном до 3 місяців. Цю візу без проблем дають іноземним громадянам при наявності запрошення з боку Німеччини. Після того як фахівець перебуває у ФРН, можна звернутися в місцеве управління, яке займається іноземними громадянами і попросити отримати вид на проживання. Найчастіше, цими формальностями займається фірма (запрошуюча сторона), яка надає допомогу при оформленні всіх необхідних документів і допомагає новому співробітнику стати жителем їхньої країни.

Вид на проживання в Німеччині видають на термін контракту з компанією-роботодавцем. У тому разі, коли в контракті не прописані терміни, термін дії візи обмежується 2 роками. Потім, при наявності роботи, вона продовжується. Коли термін дії візи досягає 5 років, можна розраховувати на постійне місце проживання. Варто відзначити той факт, що протягом перших 3 років роботи іноземний фахівець не може змінити місце роботи, роботодавця і сферу діяльності, бо як назва компанії відразу ж прописується в туристичній або робочій візі. По закінченню цього терміну можна буде отримати робочу візу вже без прив’язки до роботодавця, а просто змінити її на вид на проживання. Таке правило діє для того, щоб працівник, який не пройшов випробувальний термін, не зміг продовжувати перебувати в країні і отримати нову роботу.

Ось таким чином є можливість стати спочатку працівником, а потім і повноправним жителем Німеччини, при цьому у закордонних фахівців з’являється унікальна можливість трудитися на високооплачуваній роботі і займатися улюбленою справою.

Короткий опис статті: робоча віза в німеччину

Требуется виза. Заходите!

Також ви можете прочитати