Робоча віза в Італію, легко оформити самостійно!

30.01.2016

Робоча віза в Італію — легко оформити самостійно!

Робоча віза в Італію, легко оформити самостійно!

Робоча віза. Збираючись працевлаштуватися в іншій країні, будь-яка нормальна людина буде задаватися питанням: «Які документи потрібно оформляти в першу чергу?» Зважившись на роботу в Італію, ви, тим самим, збираєтеся провести в цій країні тривалий час. Причому, не просто відпочиваючи і набираючись вражень, але працюючи легально, офіційно, сплачуючи податки і збори в казну держави. Тому віза вам потрібна не просто на в’їзд в країну, тим більше не туристична, а робоча віза в Італію. Отримання цієї візи — досить тривала процедура. Оформлювати італійську робочу візу потрібно в Консульстві або Посольстві (візовий відділ) своєї країни.

Початкові відомості про робочій візі

Не варто плутати робочу візу з бізнес візу в Італію, яка відноситься до категорії короткострокових віз – не більше 90 днів протягом півроку. Отримання робочої візи займає не менше 3-4 місяців. Бізнес візу ви можете оформити самі, без залучення сторонніх сил в Італії. Робоча віза в Італію оформляється тільки за згодою і обов’язкової участі роботодавця. Саме з його запрошення на роботу і починається ваша діяльність по оформленню візи.

Вам слід знати, що оформляти робочу візу в Італію можна тільки перебуваючи в рідній державі, ні в якому разі не під час візиту в Італію. Там зробити це буде практично неможливо. Легалізувати своє нелегальне перебування в Італії можна тільки за допомогою так званої санаторії – процедури легалізації працівників. Це велика підмога для тих, хто або прострочив робочу візу, або її не було спочатку, а робота (не легальна) є. Але для роботодавців, які люблять найняти дешеву іноземну силу, ця процедура не дуже бажана. Адже тоді доведеться платити державі всі належні податки, а співробітникові підвищити зарплату. Без згоди роботодавця на легалізацію оформити санаторію неможливо.

Правила оформлення робочої візи

Перед тим, як йти подавати документи для оформлення, слід чітко знати, який вид роботи належить вам в Італії. Буде це робота за наймом або незалежна діяльність на самого себе. Для кожного цього виду робіт існує свій перелік документів, необхідних для отримання візи на роботу в Італії.

Хто підпадає під категорію «працівник за наймом»?

  • Найманий працівник – висококваліфіковані фахівці, викладачі Вузів, перекладачі, домашній персонал, медпрацівники середньої ланки
  • Допоміжні працівники для іноземних річкових і морських пароплавств
  • Кореспонденти і журналісти, акредитовані в Італії
  • Спортсмени
  • Обслуговуючий персонал диппредставництв
  • Актори театрів, танцівники

Категорія «незалежна діяльність»:

  • Сам індивідуальний підприємець
  • Має контракт на виконання певної роботи чи консультації
  • Співзасновники або керівний склад двосторонніх фірм

Які документи необхідні для отримання робочої візи

Для кожної окремої категорії працівників, перелічених вище, потрібні свої певні документи. Спільними є тільки:

  1. Анкета для отримання візи
  2. Закордонний паспорт з терміном більше3 місяця від запитуваної візи
  3. Ксерокопії заповнених сторінок цього паспорта
  4. Кольорова фотографія 3х4
  5. Квитанція про сплату консульського збору
  6. Загальногромадянський паспорт своєї країни і ксерокопії всіх сторінок

Робоча віза в Італію, легко оформити самостійно!
Для найманих працівників обов’язково потрібен дозвіл на роботу (Nulla Osta) від Служби імміграції при Префектурі вашого місця перебування в Італії і сам контракт на роботу від вашого роботодавця.

Для акредитованих журналістів потрібен буде запит від відповідної організації із зазначенням типу роботи, заробітної плати, строку, а також сам робочий контракт.

З іншими вимогами до оформлення візи для роботи в Італії можна ознайомитися на сайтах або безпосередньо в самих візових відділах Посольств вашої країни.

Але всім без винятку громадянам, що в’їхав в Італію, необхідно у 8-денний строк з’явитися у Квестуру своєї префектури для отримання дозволу на проживання. Ваша робоча віза повинна відповідати вашому дозволу на проживання: повинні бути ідентичні один одному терміни і причини перебування в країні. Без цього документа ваше перебування в Італії стає напівлегальним.

Короткий опис статті: робоча віза в італію

Требуется бизнес виза. Заходите!

Також ви можете прочитати