Види віз в Чехії: які бувають візи до Чехії

16.12.2015

Види віз до Чехії

Поки країни ЄС не скасували візи на в’їзд, на що багато розраховують і чекають цього моменту, для в’їзду в ЧР необхідна віза в Чехію. Це правило працює для всіх, у кого немає діючої відкритої шенгенської візи.

Для прикладу, багато росіяни з Санкт-Петербурга, мають мультивізи в Фінляндію, за якими можливе відвідування та інших країн шенгенської території. Цей момент стосується туристичної поїздки в ЧР. Якщо ж необхідна віза на більш тривалий термін, і не на одну поїздку, є варіант отримання мульти-візи в Чехію.

Для постійного ж перебування на території Чехії, потрібна національна річна віза. Подробиці та тонкощі отримання всіх типів віз, а також необхідні документи для цього, написані в цій статті, так і у відповідних розділах сайту.

Види віз в Чехії: які бувають візи до Чехії

Туристична віза в Чехію

найпростіша віза в Чехію, тобто віза типу С. Отримати таку візу нескладно, потрібно або купити тур в будь-якому агентстві, пропонує поїздки в Чехію, або зібрати необхідний комплект документів при бажанні самостійно відправитися в подорож.

В необхідний комплект входять наступні папери: ваучер на проживання в готелі або факсове підтвердження броні в готелі, квитки на поїзд, автобус або літак (у разі поїздки на автомобілі нічого надавати не потрібно), а також підтвердження наявності засобів для перебування в зазначений період (найчастіше використовується виписка по банківській карті з банкомата).

Обов’язкова страховка для країн шенгенської території на зазначений термін поїздки.

Мультивіза в Чехію

Цей варіант, хоч і озвучений на сайтах консульств і посольств Чеської Республіки в різних країнах – Росії, Білорусії, рідко коли видається. Формально, маючи хоча б одну використану чеську візу. існує можливість подати документи на отримання мультивізи в Чехії на термін від 30 до 90 днів протягом получгода/року з необмеженою кількістю в’їздів.

На практиці доводиться стикатися з великою кількістю відмов. Важко пояснити, з чим це пов’язано, проте факт залишається фактом. Мультивізу в Чехію отримати дуже важко і єдино вірного алгоритму подачі документів тут не існує.

Річна національна віза D

Така віза цікавить нас найбільше, отримати її можна при наявності документів, що обґрунтовують перебування в Чехії настільки тривалий термін. Підстави:

а). Підприємництво.

б). Участь в юридичній особі

в). Навчання

г). Запрошення на роботу

д). Возз’єднання сім’ї.

а) Річна підприємницька віза в Чехію (багато хто помилково називають — ВНЖ в Чехії). На її отримання може претендувати особа, зареєстрована у відповідному чеському установі як приватний підприємець. Цей вид діяльності далеко не самий популярний серед приїжджають до Чехії іноземців, і це обумовлено декількома причинами:

По-перше, приватний підприємець відповідає за боргами у разі банкрутства всім наявним у нього майном.

По-друге, підприємець зобов’язаний платити в соціальному відомстві мінімальний щомісячний платіж по соціальному страхуванню, тобто навіть у тому випадку, якщо за балансом стаття витрати перекриває доходи, цей платіж повинен бути здійснений.

Крім того, інформації російською мовою про те, яким чином здійснюється податкові платежі, оформляються приміщення, практично відсутня, тому найпоширеніший варіант отримання довгострокової візи в Чехію був і залишається шляхом реєстрації фірми.

б) Участь в юридичній особі , найпопулярніший і найбільш недорогий варіант отримання довгострокової візи в Чехію. Кілька років тому можна було отримати чеську візу, будучи лише співзасновником фірми, яка не має інших видів діяльності у статуті, крім як зняття і здача в оренду нерухомості, при цьому не проходячи ніяких співбесід у консульстві Чехії .

Зараз вимоги трохи посилилися, і бути одним з 10-20 засновників компанії, яка не має в статуті жодного з видів вільної підприємницької діяльності, недостатньо. Але все ж ці вимоги можна виконати і процес реєстрації фірми в Чехії став не набагато складніше і довше за часом, ніж раніше.

в) Студентська віза в Чехію. Для отримання студентської візи в Чехію необхідно виконати кілька умов.

Перше – бути зарахованим до одного з вищих навчальних закладів, які перебувають на території ЧР.

Друге – мати забезпечення житлом на весь термін навчання.

Третє – мати необхідну суму для проживання. Четверте – мати страховий поліс одній з чеських компаній на весь термін перебування в Чехії. Плюс який дає така віза в Чехію в тому, що будь-який іноземець має право отримати безкоштовну вищу освіту (чеською мовою), і витрати зводяться тільки до житла та харчування.

Адреси консульства Чехії у Вашій країні або регіоні, також можна подивитися на нашому сайті.

Короткий опис статті: віза в чехію Види віз до Чехії, вимоги та документи для отримання візи. Опис кожної візи і обов’язковий пакет документів, послідовність оформлення ВНЖ в Чехії. Як оформити імміграційну візу в Чехію з Росії? віза в чехію, віза в чехію самостійно, документи на візу в чехію, отримання візи в чехію, довгострокова, річна, як отримати внж в чехії, вимоги, підприємницька віза, скільки оформляється віза в чехію, види віз до чехії

Требуется виза. Заходите!

Також ви можете прочитати