Віза в Німеччину на запрошення, заяву (зразок), документи, оформлення

03.02.2016

Віза в Німеччину

Настав час розповісти про отримання візи в Німеччину на запрошення, і як це спростить або ускладнить оформлення необхідних документів.

Ви вже могли ознайомитися на нашому сайті з інформацією щодо оформлення віз в різні країни світу:

Заяву на візу

Щоб отримати шенгенську візу вам потрібно буде заповнити заяву:

Документи для візи

Для отримання візи потрібно зібрати пакет документів, але перш ніж до цього приступити, краще зателефонувати в консульство відповідно до свого місця проживання та записатися на подачу заяви. Після цього потрібно зайнятися збором необхідних довідок і документів, так як час відвідування призначається зазвичай через декілька тижнів. Віза в Німеччину без запрошення видається при наявності наступних документів:

  • закордонний паспорт;
  • 2 фотографії;
  • копія всіх сторінок паспорта;
  • довідка із зазначенням посади і доходу з місця роботи;
  • копія документа, що підтверджує право власності;
  • виписку з рахунку кредитної картки.

також Необхідно заповнити анкету і підписати бланк про підтвердження достовірності всіх даних, що надаються. Якщо у громадянина відсутня запрошення з Німеччини для візи, йому буде потрібно пред’явити бронь на номер у готелі, яка повинна збігатися по днях з кількістю, яка вказується в анкеті. Обов’язковим є наявність медичної страховки і Зеленої карти, якщо подорож планується на автомобілі.

Віза в Німеччину на запрошення, заяву (зразок), документи, оформлення
Віза в Німеччину без запрошення

У призначений день потрібно прийти в консульство і звернутися в те віконце, яке збігається з номером, який видається на вході відповідно до прізвища. Передавши документи, потрібно також сплатити збір, який дорівнює 35 євро. У віконці видадуть талончик для отримання візи і призначать час. Цікавою особливістю є те, що видають талончики різних кольорів. У зазначений термін потрібно підійти в консульство і звернутися в віконце, яке відповідає кольору виданого талона, в якому видадуть візу.

Запрошення для візи Німеччина зразок

Як оформити запрошення для отримання візи в Німеччину (зразок).

Якщо є знайомі або родичі в Німеччині, можна попросити їх прислати запрошення, щоб отримати гостьову візу. Запрошення для візи (Німеччина), зразок яких можна взяти на сайті консульства, бувають двох видів:

  • Офіційне запрошення. Оформляється у Відомстві у справах іноземців. Це платна послуга Відомства, але вартість може незначно змінюватись.
  • Вільне запрошення. Заповнюється в будь-якій формі, у вигляді друкованого чи рукописного тексту, але обов’язково наявність нотаріально завіреної підпису. Крім цього, запрошує повинен докласти копію паспорта та виду на проживання.

Складено воно повинно бути німецькою мовою і повинна містити анкетні дані жителя Німеччини, адреса, за якою планується проживання виїжджає і вказуються в яких стосунках перебувають ці особи.

Віза в Німеччину на запрошення, заяву (зразок), документи, оформлення
Запрошення для візи Німеччина зразок

Крім того, запрошення на візу в Німеччину має містити інформацію про виїжджає: прізвище, ім’я, по батькові, дату народження і термін його перебування в країні. Надіслав запрошення громадянин Німеччини виступає гарантом заявника, підтверджуючи при цьому його повернення в рідну країну по закінченні зазначеного часу. Особливий пункт в анкеті – оплата витрат за кордоном. Якщо витрати на себе бере запрошуюча сторона, це потрібно вказати окремо.

Віза в Німеччину на запрошення

Як отримати візу до Німеччини на запрошення: пакет документів, вимога до виїжджає.

Якщо у заявника є запрошення, віза в Німеччину оформляється практично за таким же порядком, як туристична. Перелік необхідних документів може незначно відрізнятися, його краще уточнити заздалегідь. В основному, потрібні такі документи:

  • закордонний паспорт;
  • ксерокопія всіх сторінок паспорта, в тому числі сторінок про видачу закордонних паспортів, навіть якщо ця сторінка порожня;
  • три фотографії за встановленим зразком;
  • запрошення та його копія;
  • ксерокопія паспорта громадянина Німеччини, який надіслав запрошення;
  • виписка з місця роботи. Якщо такого документа немає, можна пред’явити квитанцію або чек, який був виданий при покупці валюти – це буде підтвердженням платоспроможності заявника;
  • банківська виписка для підтвердження наявності коштів на рахунку для поїздки в Німеччину;
  • страховка на медичне обслуговування;
  • підтвердження бронювання квитків

Обов’язковим пунктом, який визначає Німеччина: віза на запрошення оформляється при підтвердженні повернення в свою країну. Документами, які це можуть підтвердити зазвичай виступають свідоцтво про шлюб, про народження дітей, посвідчення з місця роботи, а також правоутверждающие документи на володіння нерухомістю або земельними ділянками.

Віза в Німеччину на запрошення, заяву (зразок), документи, оформлення
Віза в Німеччину запрошення

Посольство Німеччини висуває багато вимог до громадян, які бажають отримати гостьову візу, тому термін її отримання зазвичай тривалий, в середньому 1-3 місяці. При цьому доведеться пройти процедуру співбесіди. Потрібно добре до цього підготуватися, щоб не сказати того, що може послужити приводом для відмови. Зазвичай перелік питань може виглядати таким чином:

  • 1. Відвідував заявник Німеччину раннє?
  • 2. Володіє німецькою мовою?
  • 3. До кого їде?
  • 4. Є родичі в Німеччині чи іншій європейській країні?
  • 5. Планується виїзд на ПМЖ?
  • 6. Планується весілля в Німеччині?
  • 7. Мета поїздки?

Основне, що хвилює чиновників, коли оформляється віза в Німеччину на запрошення, це не планує людина залишитися там назавжди. Тому при своїх відповідях потрібно це врахувати і наполягати на тому, що це тимчасова поїздка, пов’язана з якимись обставинами (робоча поїздка, потреба відвідати родичів, подивитися визначні пам’ятки і т. д.).

Віза в Німеччину на запрошення, заяву (зразок), документи, оформлення
Німеччина віза на запрошення

Питання можуть бути не дуже приємні і навіть каверзні, до цього потрібно бути готовим. Якщо заявник виїжджає до нареченої/нареченого з метою весілля, про це краще промовчати, інакше можна отримати відмову. Знання мови, наявність великої кількості родичів у країнах Європи також послужить причиною уповільнення розгляду заявки, так як припускає можливість того, що людина може залишитися в Німеччині. Тому краще мати при собі зворотний квиток, який при нагоді надати для підтвердження свого повернення в зазначений термін.

Нюанси отримання візи в Німеччину на запрошення

Також варто приділити увагу своєму зовнішньому вигляду, збираючись на це співбесіда, щоб відповідати загальноприйнятим стандартам і вимогам європейців. Не варто одягатися надто яскраво, пафосно, екстравагантно, з великою кількістю косметики, коштовностей або біжутерії.

Віза в Німеччину на запрошення, заяву (зразок), документи, оформлення
Нюанси отримання візи в Німеччину — запрошення

Термін перебування в країні зазвичай обмежується 90 днями. Віза (Німеччина), запрошення для оформлення якої вже отримано, може бути одно — або багаторазовою. Рекомендується оформити багаторазову візу, це дозволить відвідувати Німеччину кілька разів, не оформлюючи кожен раз нову. Варто пам’ятати, що термін запрошення діє тільки протягом півроку. Якщо за цей період віза не була отримана з якихось причин, потрібно запитати нове запрошення.

Короткий опис статті: віза в німеччину Запрошення для візи в Німеччину. Як оформити візу в Німеччину без запрошення. Що потрібно для отримання запрошення на візу в Німеччину. віза, Німеччина, запрошення, з, без, оформлення, зразок, документи, порядок,німеччина

Требуется виза. Заходите!

Також ви можете прочитати