Віза в Німеччину самостійно: анкета і документи на візу, вартість

26.01.2016

Подача документів на шенгенську візу в Німеччину

Зміст

Іноземці, які не є громадянами ЄС, можуть в’їхати на німецьку територію тільки в тому випадку, якщо в їх закордонному паспорті проставлені національна або шенгенська віза в Німеччину.

З літа 2007 року діє спрощений порядок отримання дозволу на відвідування країн Шенгенської угоди. Тому росіянину відносно нескладно самостійно підготувати і подати необхідний пакет документів на оформлення візи в Німеччину.

Національна німецька віза хоч і оформляється за стандартною процедурою, але для охочого отримати її самостійно також не складе особливих труднощів підготувати необхідні документи та своєчасно отримати дозвіл на тимчасове перебування в Німеччині.

Віза в Німеччину самостійно: анкета і документи на візу, вартість

Основна різниця між спрощеною та стандартної процедурами – строки розгляду документів:

  • за спрощеною процедурою документи розглядаються 2-3 тижні,
  • за стандартною – 6-8 тижнів.

Інші відмінності ніяк не відбиваються на заявника. Список документів, особливості їх заповнення та візова анкета на обидва види віз мало чим відрізняються один від одного.

Поїздка в Німеччину з метою туризму

Щоб іноземець міг перебувати в Німеччині як турист, він повинен отримати одноразову шенгенську візу або мультивізу.

У тому випадку, якщо Німеччина є країною першого в’їзду в Шенгенську зону або основна мета поїздки в Євросоюз знаходиться на німецьких територіях, тоді шенгенська віза в Німеччину оформляється у візових центрах при німецькому посольстві і консульствах в Росії, яких всього п’ять.

Список документів, анкета і зразок її заповнення надані на офіційному сайті Представництва Німеччини в Росії.

Які папери потрібно зібрати

Віза в Німеччину самостійно: анкета і документи на візу, вартість

Документи, на підставі яких може бути видана шенгенська віза, повинні містити виключно правдиву інформацію. Це дуже важлива вимога має серйозні наслідки. Якщо буде встановлено, що здобувач, який подає самостійно прохання про відкриття візи, намагається обдурити німецькі влади, йому буде відмовлено у візі без пояснення причин. Така відмова вклеюється в паспорт, і кожна наступна подача документів самостійно буде ускладнена багаторазово.

Пакет документів, за якими може бути видана туристична віза в Німеччину, подається в одному примірнику. Всі документи, складені не німецькою мовою, повинні мати офіційний переклад на німецьку. Переклад засвідчується нотаріусом. Ті, хто готується самостійно подавати документи, повинні врахувати, що ціна цього перекладу досить висока. Це значно збільшує витрати на оформлення візи.

Винятки становлять запрошення, видані німецькими освітніми або лікувальними установами, складені англійською мовою. Їх переводити не потрібно. Зразок заповнення такого запрошення можна знайти на офіційних сайтах німецької міграційної служби.

Перелік документів

  1. Закордонний паспорт і вимоги до нього (термін – не більше 10 років; акуратний вигляд; як мінімум дві чисті сторінки; паспорт повинен діяти як мінімум 3 місяці після закінчення терміну, на який видана віза; в паспорті не повинно бути діючих Шенгенських віз).
  2. Дві кольорові фотографії, строком давності не більше півроку.
  3. Оригінал оплаченої страховки (факсимільних підписів чи печатки не допускається). Страховка повинна діяти у всьому ЄС, а не тільки на німецьких територіях.
  4. Доказ бронювання місця проживання (у квитанції про бронь повинні бути вказані ініціали здобувача).
  5. Документи, що свідчать про те, що претендент має намір повернутися в Росію (довідка з роботи, довідки з банків, копії свідоцтва про шлюб, копії свідоцтв про право власності на нерухомість).

Заява про видачу візи

Віза в Німеччину самостійно: анкета і документи на візу, вартість

Анкета-заява на отримання візи оформляється в саму останню чергу. Це пов’язано з тим, що для заповнення усіх граф потрібні зібрані відомості. Зразок та правила заповнення анкети, а також згоду на обробку персональних даних знаходяться на офіційному сайті Представництва Німеччини в Росії.

Є в анкеті пункти, які заповнюються російською мовою, а є – і німецькою.

Заповнення анкети можна зробити онлайн, роздрукувати заповнений примірник (обов’язково зі штрих-кодом) і нести подавати документи саме із цієї, роздрукованою анкетою. Також при кожному візовому відділі є консультанти, які можуть допомогти її заповнити. Ціна такої послуги невелика, до 300 рублів.

Інші види відвідин Німеччини по Шенгену

Отримати можливість перебувати на німецьких територіях у термін до 90 днів надає і гостьова віза в Німеччину. Таку візу можна отримати за неофіційним запрошення, яке може надати громадянин Німеччини, або особа, яка має у Німеччині вид на проживання.

Неофіційне запрошення надається у вільній формі, до нього додається копія паспорту запрошує і дані про його фінансовому становищі. В’їжджає ж повинен підтвердити, що в змозі профінансувати свою поїздку.

Для тих, хто буде подавати документи самостійно, дуже важливо не висловити під час співбесіди бажання залишитися жити в Німеччині. Будь-який сумнів влади може обернутися відмовою.

Національне дозвіл на відвідування Німеччини

Національний дозвіл дає німецька віза. Отримати її можна тільки за офіційним запрошенням приймає в Німеччині боку.

Основна перевага національної візи в тому, що іноземець може перебувати у Німеччині довше, ніж 90 днів за період 180 днів. Така віза дається в кількох випадках:

  • за сімейними обставинами (відвідування близьких родичів);
  • для навчання в школах, на курсах або у Внз;
  • робота, робоча віза в Німеччину видається, тільки якщо є запрошення на роботу або вже укладений контракт).

Основні вимоги до документів

Національна віза в Німеччину на запрошення, оформляється значно довше. Крім того, кандидату потрібно буде подати два пакета копій документів, оскільки один пакет залишається в консульстві, інший – надсилається за місцем, де планує жити в’їжджає.

Спеціальні вимоги:

  1. Анкета заповнюється у двох примірниках і тільки німецькою мовою.
  2. Всі оригінали свідоцтв апостилюються (це особливо важливо для тих, кому повинна бути видана студентська віза в Німеччину). Апостиль повинен бути на оригіналах документів.
  3. В закордонному паспорті повинно бути 4 вільних сторінки.
  4. Офіційні документи акредитованих центрів, які підтверджують знання німецької мови на необхідному рівні (для студентів це може бути англійська).
  5. Для тих, хто їде на навчання – автобіографія німецькою або англійською мовою, підтвердження фінансування проживання під час навчання (до 8 тис. євро), допуск до занять від навчального закладу, в якому проходитиме навчання.
  6. Якщо повинна бути отримана робоча віза в Німеччину, подається трудовий договір з німецьким роботодавцем і дві його копії, а також автобіографія.

Подача документів здійснюється виключно самостійно. Подання передує співбесіду.

Крім того, претендентам необхідно пам’ятати, що німці дуже суворо ставляться до порядку. Тому всі документи повинні мати акуратний вигляд, бездоганно правильне заповнення та містити всю необхідну інформацію.

Короткий опис статті: робоча віза в німеччину Шенгенська віза в Німеччину оформляється протягом 2-8 тижнів в залежності від мети поїздки та обраної процедури (стандартна, спрощена). Самостійно підготувати документи на візу реально – потрібно скористатися списком та зразками заповнення. Віза в Німеччину самостійно анкета та документи на візу вартість оформлення німецької візи

Требуется виза. Заходите!

Також ви можете прочитати